Instagram
Folow Us

Το καλοκαίρι ίσως είναι η αγαπημένη εποχή για τους περισσότερους, σίγουρα όμως όχι για τα μαλλιά μας.

Τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες, πέφτουν “θύματα” της εποχιακής τριχόπτωσης το φθινόπωρο και αισθάνονται τα μαλλιά τους αδύναμα και αφυδατωμένα. Η υπερβολική έκθεση των μαλλιών σε παράγοντες όπως: χλώριο, ήλιος, αλάτι σε συνδυασμό με το άγχος και την κούραση που φέρνει το τέλος των διακοπών, έχει άμεσο αντίκτυπο στην υγεία των μαλλιών.

Η πτώση των μαλλιών είναι, γενικά, μία απολύτως φυσιολογική διαδικασία* η οποία ολοκληρώνει τον κύκλο ζωής της τρίχας και οδηγεί στην νέα ανάπτυξή της. Παρόλ’ αυτά εποχιακοί, ψυχοσωματικοί και άλλοι παράγοντες (π.χ. διατροφή και κληρονομικότητα) εντείνουν το φαινόμενο της τριχόπτωσης, το οποίο παύει να είναι εποχιακό.

Με μερικά απλά και καθημερινά βήματα μπορεί να δοθεί άμεση λύση στην τριχόπτωση και να επανέλθει η ζωτικότητα στην τρίχα. Συγκεκριμένα, ένας καλός συνδυασμός που βοηθάει στον περιορισμό & αντιμετώπιση της τριχόπτωσης είναι η σωστή διατροφή και η χρήση των κατάλληλων προϊόντων περιποίησης μαλλιών.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πηγή: https://www.today.com/health/cut-diabetes-risk-replacing-carbs-healthy-fats-t100913

Μία διατροφή πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, λιπαρά οξέα και πρωτεΐνες είναι βέβαιο ότι θα συμβάλλει στην ενδυνάμωση των μαλλιών. Η τρίχα αποτελείται κυρίως από πρωτεΐνη και τροφές όπως κρέας, όσπρια, γαλακτοκομικά και αυγά βοηθούν τόσο στην υγεία του οργανισμού όσο και στην υγεία των μαλλιών και του δέρματος. Οι βιταμίνες (κυρίως η Βιταμίνη Α) είναι απαραίτητες για την καλή υγεία του επιθηλίου της τρίχας και η έλλειψή τους έχει αποδειχθεί ότι συνδέεται με εύθραυστα, άτονα και αδύναμα μαλλιά. Επίσης, για την σωστή ενυδάτωση και διατήρηση της υγρασίας των μαλλιών, είναι σημαντικό να εντάξουμε στην καθημερινή μας ρουτίνα την κατανάλωση τουλάχιστον 1,5 λίτρου νερού.

Η σωστή διατροφή δεν έχει οφέλη μόνο για την υγεία των μαλλιών. Είναι σημαντικό να προσέχουμε τον οργανισμό μας και να φροντίζουμε να καταναλώνουμε καθημερινά τροφές πλούσιες σε θρεπτικά & ευεργετικά συστατικά. Τα αποτελέσματα δεν θα είναι ορατά μόνο στην εμφάνισή μας, αλλά και στην ψυχολογία μας και την ενέργειά μας.

 

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΜΑΛΛΙΩΝ

Πηγή: http://www.beautythroughbalance.ca/natural-spa-products/research-and-development/

Στην αγορά είναι διαθέσιμη μία τεράστια ποικιλία προϊόντων για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Καλό είναι να γνωρίζουμε τι συστατικά χρειάζεται να διαθέτει ένα προϊόν για να μπορέσει να αποτελέσει σύμμαχό μας ενάντια της τριχόπτωσης. Έτσι μπορούμε να επιλέξουμε το πιο κατάλληλο προϊόν για τις ανάγκες των μαλλιών μας. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε πάντα εξειδικευμένα προϊόντα που ταιριάζουν στις ιδιαίτερες ανάγκες των μαλλιών μας, καθώς δεν είναι όλα τα μαλλιά το ίδιο!

Συστατικά που περιέχουν βιταμίνες, λιπαρά οξέα και πρωτεΐνες αποτελούν μία ισχυρή ασπίδα προστασίας κατά της τριχόπτωσης και εξασφαλίζουν την τόνωση και σωστή ενυδάτωση της τρίχας.

Το δαφνέλαιο, ένα από τα αρχαιότερα φυσικά καλλυντικά, αποτελεί έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την ενδυνάμωση της τρίχας. Η δάφνη είναι γνωστή για τις αντισηπτικές και καταπραϋντικές της ιδιότητες και έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές σαν φάρμακο. Το δαφνέλαιο είναι ένα πασίγνωστο φυσικό καλλυντικό για την σωστή περιποίηση των μαλλιών και την αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως η τριχόπτωση. Το έλαιο της δάφνης έχει την ιδιότητα να ενισχύει την δομή της τρίχας και τα ευεργετικά συστατικά του εισχωρούν στα λέπια και στους θύλακες της τρίχας. Έτσι, η τρίχα δυναμώνει, αυξάνεται η ελαστικότητά της και αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά η τριχόπτωση. Ακόμα και σε περιπτώσεις ξηρών, ταλαιπωρημένων και αφυδατωμένων μαλλιών το δαφνέλαιο χαρίζει την απαραίτητη ενυδάτωση στην τρίχα και συμβάλλει στην διατήρηση λαμπερού χρώματος.

Laurel Oil Hair Treatment by Pelo Lindo

 

*Σε κάθε περίπτωση τριχόπτωσης προτείνουμε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, ο οποίος μπορεί να εντοπίσει ακριβώς τις αιτίες του προβλήματος και να σας δώσει αποτελεσματικές λύσεις. Υπεύθυνος για οποιοδήποτε θέμα υγείας πρέπει να είναι πάντοτε ο γιατρός.
X