Search
  • Άδειο καλάθι
  • Άδειο καλάθι
 

Όροι Χρήσης

Ασφάλεια, Πολιτική Απορρήτου & Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

H Pelo Lindo δεσμεύεται για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και σέβεται τα προσωπικά δεδομένα κάθε πελάτη. Κανένα προσωπικό σας στοιχείο δεν διαρρέει ή διανέμεται προς κανένα τρίτο φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Όλα τα προσωπικά στοιχεία και δεδομένα επεξεργάζονται βάσει του Ν.2472/1997 και του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679.

Γενικά:

  1. Η Pelo Lindo συλλέγει και τηρεί αποκλειστικά και μόνο τα προσωπικά δεδομένα που ο εκάστοτε πελάτης της γνωστοποιεί με την εισαγωγή των αιτουμένων προσωπικών πληροφοριών, με αποκλειστικό σκοπό την ορθή καταχώρηση και εκτέλεση των παραγγελιών του και την σωστή εξυπηρέτησή του.
  2. Στα πλαίσια της υποχρέωσης και δέσμευσης διαφύλαξης και προστασίας των πληροφοριών των πελατών της, η Pelo Lindo δεσμεύεται να προστατεύει και να χρησιμοποιεί με τον αρμόζοντα τρόπο κάθε προσωπική πληροφορία (“προσωπικά δεδομένα”) που συλλέγει διαδικτυακά ή μέσω άλλης επικοινωνίας (π.χ. τηλεφωνική επικοινωνία) με τον εκάστοτε πελάτη της.
  3. Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται είναι αυτά που οικειοθελώς παρέχονται από τους πελάτες της Pelo Lindo και σκοπός της συλλογής είναι η άριστη και έγκαιρη διεκπεραίωση της παραγγελίας και η ενημέρωση των πελατών για τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις προσφορές της Pelo Lindo.

Πιο αναλυτικά:

  1. Συλλογή & σκοπός χρήσης προσωπικών δεδομένων: Τα προσωπικά δεδομένα λαμβάνονται μόνο εφόσον αυτοβούλως επιλέξετε να επικοινωνήσετε μαζί μας απευθείας με email ή αν πραγματοποιήσετε μία ηλεκτρονική αγορά στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Pelo Lindo ή εάν πραγματοποιήσετε τηλεφωνική παραγγελία στην οποία μας γνωστοποιείτε το email σας. Η πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας (www.pelolindo.gr) δεν απαιτεί την δήλωση κανενός προσωπικού σας στοιχείου. Τα προσωπικά σας στοιχεία είναι αναγκαία για την καταχώρηση και εκτέλεση της παραγγελίας σας και για την έκδοση κάθε νόμιμου παραστατικού που την αφορά. Η αγορά και χρήση των προϊόντων της Pelo Lindo προϋποθέτει τη διασφάλιση της ορθής και άριστης επικοινωνίας μαζί σας. Συνεπώς, όταν σας ζητηθεί, είναι απαραίτητο να δηλώσετε αληθή στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου και του email σας, το οποίο στο εξής θα δύναται να χρησιμοποιείται για την ενημέρωσή σας για την εξέλιξη της παραγγελίας σας και την ενημέρωσή σας για τα προϊόντα της Pelo Lindo, καθώς και για τις τρέχουσες προωθητικές ενέργειες/προσφορές/κουπόνια/events της εταιρείας. Με την εγγραφή σας στις υπηρεσίες που παρέχονται από το www.pelolindo.gr συναινείτε επίσης στην αποθήκευση και χρήση των προσωπικών δεδομένων σας, σύμφωνα με το παρόν άρθρο. Επιτρέπεται να επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, προκειμένου να παρέχουμε προσωποποιημένες υπηρεσίες, βάσει του νόμου (άρθρο 6(1β) του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679). Τα προσωπικά σας δεδομένα δεν χρησιμοποιούνται για κανένα άλλο σκοπό, πέρα όσων αναφέρονται στο παρόν άρθρο, εκτός αν λάβουμε την προηγούμενη άδειά σας, ή εκτός αν κάτι τέτοιο απαιτείται ή επιτρέπεται από το νόμο.Σκοπός της συλλογής, χρήσης και επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων , αποτελεί:α) η ορθή καταχώρηση, προετοιμασία και διεκπεραίωση των παραγγελιών που πραγματοποιείτε μέσω του www.pelolindo.gr ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Pelo Lindo, για την λήψη των οποίων απαιτείται η χρήση ή/και η επεξεργασία τους (εκτέλεση, τιμολόγηση, παράδοση),β) η προώθηση των προϊόντων που παρέχονται μέσω του www.pelolindo.grγ) η παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διευκόλυνση της συνολικής διαδικασίας παραγγελίας, με βασικό σκοπό την ευκολία του χρήστη ή/και πελάτη πριν και μετά της παραγγελίας του.Η Pelo Lindo συλλέγει προσωπικά δεδομένα ειδικών κατηγοριών μόνο εφόσον εσείς μας προσφέρετε οικειοθελώς αυτά τα δεδομένα ή όταν αυτά τα δεδομένα απαιτούνται ή η συλλογή τους επιτρέπεται από το νόμο.Εφόσον δηλώσετε οικειοθελώς τα στοιχεία σας, αυτά δύνανται να χρησιμοποιηθούν με σκοπό την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (newsletter) ή προσφορών, αλλά πάντοτε μπορείτε να διαγραφείτε από οποιαδήποτε υπηρεσία ή επικοινωνία, ανά πάσα στιγμή.2. Πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα και ΔικαιώματαΕφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να αιτηθείτε οποτεδήποτε να ενημερωθείτε σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα που τηρούνται από την Pelo Lindo, τους αποδέκτες τους, το σκοπό της τήρησης και της επεξεργασίας τους καθώς και την τροποποίηση, διόρθωση ή τη διαγραφή τους, αποστέλλοντας σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνση info@pelolindo.gr από την ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας την οποία έχετε δηλώσει, επισυνάπτοντας αντίγραφο της αστυνομικής σας ταυτότητας. Επίσης, έχετε το δικαίωμα να αναθεωρήσετε τα προσωπικά δεδομένα που τηρούμε και γενικά να ασκήσετε κάθε δικαίωμα που προβλέπεται από τη νομοθεσία για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

    Tα προσωπικά δεδομένα που γνωστοποιείτε στην Pelo Lindo μέσω του www.pelolindo.gr, είτε κατά την εγγραφή σας είτε και σε μεταγενέστερο στάδιο, συλλέγονται και τυγχάνουν χρήσης και επεξεργασίας σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. και συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2472/1997 και του Ν. 3471/2006, ως ισχύουν αλλά και του νέου Ευρωπαϊκού Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDPR) (ΕΕ) 2016/679 καθώς και της οδηγίας 95/46/ΕΚ, περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

    Διατηρείτε τα εξής δικαιώματα αναλυτικά:

    • Δικαίωμα ενημέρωσης σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα σας: Μετά από σχετικό αίτημά σας, θα σας παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα που τηρούμε για εσάς.
    • Δικαίωμα διόρθωσης και συμπλήρωσης των προσωπικών δεδομένων σας: Εφόσον μας ειδοποιήσετε σχετικά, θα διορθώσουμε τυχόν ανακριβή προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν. Θα συμπληρώσουμε ατελή δεδομένα εφόσον μας ειδοποιήσετε σχετικά, υπό την προϋπόθεση ότι τα δεδομένα αυτά είναι αναγκαία για τους σκοπούς επεξεργασίας των δεδομένων σας.
    • Δικαίωμα για διαγραφή των προσωπικών δεδομένων σας: Μετά από σχετικό αίτημά σας, θα διαγράψουμε τα προσωπικά δεδομένα που τηρούμε για εσάς. Ωστόσο, ορισμένα δεδομένα θα διαγράφονται μόνο μετά από μια καθορισμένη περίοδο διακράτησης, για παράδειγμα επειδή σε ορισμένες περιπτώσεις υποχρεούμαστε εκ του νόμου να διατηρούμε τα δεδομένα, ή επειδή τα δεδομένα απαιτούνται για την εκπλήρωση των συμβατικών μας υποχρεώσεων απέναντι σε εσάς.
    • Δικαίωμα δέσμευσης των προσωπικών δεδομένων σας: Σε ορισμένες περιπτώσεις που προβλέπονται από το νόμο, θα δεσμεύσουμε τα δεδομένα σας, εάν μας το ζητήσετε. Περαιτέρω επεξεργασία δεσμευμένων δεδομένων γίνεται μόνο σε πολύ περιορισμένη έκταση.
    • Δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσής σας: Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας στο μέλλον. Η νομιμότητα της επεξεργασίας των δεδομένων σας παραμένει ανεπηρέαστη από την ενέργεια αυτή, έως το σημείο ανάκλησης της συγκατάθεσής σας.
    • Δικαίωμά σας για προβολή αντιρρήσεων κατά της επεξεργασίας των δεδομένων σας: Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να προβάλετε αντιρρήσεις κατά της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων σας στο μέλλον, εάν επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας στη βάση μίας εκ των νομικών αιτιολογήσεων που προβλέπονται στο άρθρο 6 (1ε ή 1στ) του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679. Εάν προβάλετε αντιρρήσεις, θα σταματήσουμε την επεξεργασία των δεδομένων σας, υπό την προϋπόθεση ότι δεν συντρέχουν νόμιμοι λόγοι για περαιτέρω επεξεργασία τους. Η επεξεργασία των δεδομένων σας για σκοπούς διαφήμισης δεν συνιστά νόμιμο λόγο.

     

    3. Διαβίβαση Προσωπικών Δεδομένων

    Η Pelo Lindo δεν μοιράζεται ούτε διαβιβάζει προσωπικά δεδομένα με τρίτους, εκτός αν κάτι τέτοιο απαιτείται για τους νόμιμους επαγγελματικούς σκοπούς και τις επιχειρηματικές ανάγκες, προκειμένου να ανταποκριθεί στα αιτήματά σας ή/και εφόσον επιβάλλεται ή επιτρέπεται από το νόμο. Σε κάθε περίπτωση, η πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα επιτρέπεται μόνο σε εξουσιοδοτημένα πρόσωπα τα οποία απαιτείται να έχουν πρόσβαση προκειμένου να είναι δυνατή η ολοκλήρωση των σκοπών της συλλογής, χρήσης και επεξεργασίας τους, όπως αυτή γνωστοποιείται με την παρούσα Δήλωση.

    Σε ορισμένες περιπτώσεις, η Pelo Lindo  ενδέχεται να μοιραστεί τα προσωπικά σας δεδομένα με διάφορες εταιρείες ή παρόχους υπηρεσιών που συνεργάζονται μαζί της, προκειμένου να ανταποκριθεί στα αιτήματά σας ή σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα στα οποία έχει ανατεθεί η εκτέλεση της επεξεργασίας, υπό την προϋπόθεση ότι θα σας ενημερώσουμε εκ των προτέρων και θα λάβουμε την προηγούμενη συναίνεσή σας. Τα άτομα που έχουν πρόσβαση στα δεδομένα είναι υποχρεωμένα να τηρούν την εμπιστευτικότητα αυτών των δεδομένων.

    Η Pelo Lindo επιφυλάσσεται του δικαιώματος της να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία που της γνωστοποιείτε μέσω του www.pelolindo.gr κατά τρόπο που να μην είναι δυνατή η ταυτοποίηση ή η αποκάλυψη του προσώπου που αυτά αφορούν, για στατιστικούς, προωθητικούς, ερευνητικούς ή και διαφημιστικούς σκοπούς, γνωστοποιώντας αυτά και σε τρίτα πρόσωπα π.χ. εταιρείες ερευνών αρμόδια για την ολοκλήρωση των ανωτέρω σκοπών.

    Η Pelo Lindo ενδέχεται να μεταφέρει ορισμένα προσωπικά δεδομένα εκτός γεωγραφικών συνόρων σε άλλες εταιρίες που συνεργάζονται με αυτή ή/και να αποθηκεύει προσωπικά δεδομένα σε κάποια δικαιοδοσία διαφορετική από αυτήν όπου βρίσκεστε. Με το να παρέχουν τα προσωπικά δεδομένα τους μέσω διαδικτύου, οι επισκέπτες συναινούν στη μεταφορά αυτή ή/και στην αποθήκευση των προσωπικών τους δεδομένων στο εξωτερικό.

    Η Pelo Lindo ενδέχεται να αποθηκεύσει τα προσωπικά σας δεδομένα σε cloud και αυτό σημαίνει ότι η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων μπορεί να γίνεται από μια υπηρεσία παροχής υπηρεσιών cloud για λογαριασμό της εταιρείας και τα προσωπικά σας δεδομένα μπορεί να αποθηκεύονται σε διαφορετικές τοποθεσίες ανά τον κόσμο. Η εταιρεία χρησιμοποιεί οργανωτικά και συμβατικά μέτρα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και για την επιβολή παρόμοιων, αλλά σε καμία περίπτωση λιγότερο περιοριστικών, απαιτήσεων στους παρόχους μας υπηρεσιών cloud, συμπεριλαμβάνοντας απαιτήσεις σχετικά με την αποκλειστική επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για τους  στην παρούσα Δήλωση αναφερθέντες σκοπούς.

    4. Ασφάλεια των Προσωπικών Δεδομένων

    Η Pelo Lindo πραγματοποιεί κάθε προσπάθεια ώστε να τηρεί  τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται μόνο για το χρονικό διάστημα για το οποίο χρειάζεται τα δεδομένα αυτά για τον σκοπό για τον οποίο αυτά συνελέγησαν ή μέχρι την στιγμή που ζητηθεί η διαγραφή τους (εάν τυχόν αυτό συμβεί νωρίτερα), εκτός εάν συνεχίσει να τα τηρεί κατά τα προβλεπόμενα στην κείμενη νομοθεσία.

     

    5. Αναθεωρήσεις του παρόντος άρθρου

    Η Pelo Lindo τηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή να την αναθεωρεί περιοδικά το παρόν άρθρο, κατά την διακριτική της ευχέρεια και εάν αυτό κριθεί αναγκαίο. Σε αυτή την περίπτωση, θα καταγράφεται η ημερομηνία τροποποίησης/ αναθεώρησης και στο εξής θα ισχύει το επικαιροποιημένο άρθρο. Προτείνουμε να ελέγχετε τακτικά τους παρόντες όρους χρήσης καθώς και να εξετάζετε αν τυχόν υπάρχουν αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα. Τελευταία ενημέρωση άρθρου: 14η Μαΐου 2018.

     

    Επικοινωνία για ερωτήσεις / σχόλια / καταγγελίες / τροποποίηση προσωπικών δεδομένων / διαγραφή προσωπικών δεδομένων κ.α.

     

    Για κάθε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Pelo Lindo στη διεύθυνση: info@pelolindo.gr.

Πληρωμή παραγγελίας μέσω κάρτας (χρεωστικής ή πιστωτικής)

Για λόγους προστασίας, σε περίπτωση πληρωμής με κάρτα (χρεωστική ή πιστωτική), κανένα δεδομένο/στοιχείο της κάρτας σας δεν εισάγεται απ’ ευθείας στην σελίδα μας και δεν αποθηκεύεται. Τα ευαίσθητα δεδομένα της κάρτας σας (αριθμός κάρτας, ονοματεπώνυμο κατόχου, αριθμός CVV, ημερομηνία λήξης) εισάγονται αποκλειστικά στο ασφαλές και προστατευμένο site της Eurobank, ώστε να εξασφαλίζεται το απόρρητο όλων των στοιχείων της συναλλαγής.

 

Επιβεβαίωση Παραγγελίας

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας, θα σας αποσταλεί επιβεβαιωτικό email με τις λεπτομέρειες της παραγγελίας σας.

 

Χρόνος Παράδοσης Παραγγελιών

Ελλάδα

Οι  παραγγελίες σας αποστέλλονται πανελλαδικά από την εταιρεία μας με Speedex Courier, κατά τις ημέρες και ώρες (Δευτέρα – Παρασκευή , 10:00 – 16:00).

Βάσει του χρονοδιαγράμματος παράδοσης της συνεργαζόμενης εταιρείας courier, οι παραδόσεις εντός Ελλάδας πραγματοποιούνται ως εξής :

•  εντός Αττικής > εντός 1-2 εργάσιμων ημερών από τη στιγμή της καταχώρησης της παραγγελίας σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα

•  στις πρωτεύουσες νομών > εντός 1-3 εργάσιμων ημερών από τη στιγμή της καταχώρησης της παραγγελίας σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα

•  στις λοιπές περιοχές (χερσαίες ή νησιωτικές) > εντός 1-4 εργάσιμων ημερών από τη στιγμή της καταχώρησης της παραγγελίας σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα

•  απομακρυσμένες / δυσπρόσιτες περιοχές > εντός 2-5 εργάσιμων ημερών από τη στιγμή της καταχώρησης της παραγγελίας σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα

 

Σε οποιαδήποτε περίπτωση τυχόν καθυστέρησης της παράδοσης για λόγους ανωτέρας βίας, η εταιρεία μας θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να επικοινωνήσει μαζί σας στα στοιχεία που της έχετε γνωστοποιήσει κατά την εγγραφή σας, προκειμένου να σας ενημερώσει σχετικά με την πορεία της αποστολής σας.

 

Έλλειψη Διαθεσιμότητας Προϊόντος

Η εταιρεία μας λαμβάνει κάθε δυνατό μέτρο προκειμένου να ανταποκριθεί στην ανάγκη σας για άμεση ενημέρωση σε σχέση με τυχόν έλλειψη διαθεσιμότητας κάποιου προϊόντος, παρόλ’ αυτά υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει απροσδόκητη έλλειψη ή μη διαθεσιμότητα του προϊόντος από τους προμηθευτές μας ακόμη και μετά την επιβεβαίωση της παραγγελίας σας.

Στην περίπτωση αυτή, η εταιρεία μας θα κάνει και πάλι κάθε δυνατή προσπάθεια να επικοινωνήσει μαζί σας στα στοιχεία που της έχετε γνωστοποιήσει κατά την εγγραφή σας προκειμένου να σας ενημερώσει σχετικά με την τρέχουσα διαθεσιμότητα των προϊόντων μας και να συνεννοηθεί μαζί σας για την πορεία της παραγγελίας σας.

 

Ακύρωση Παραγγελίας

Εάν για οποιονδήποτε λόγο αλλάξετε γνώμη και επιθυμείτε την ακύρωση ή τροποποίηση της παραγγελίας που μόλις πραγματοποιήσατε, παρακαλούμε επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας στο info@pelolindo.gr με θέμα: “(Αριθμός Παραγγελίας) ΑΚΥΡΩΣΗ” ή “(Αριθμός Παραγγελίας) ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ”. Προϋπόθεση για την ακύρωση ή/και τροποποίηση της παραγγελίας είναι ότι δεν έχει ξεκινήσει η εκτέλεσή της και δεν έχει πραγματοποιηθεί η αποστολή των προϊόντων από την εταιρεία μας ή η παράδοσή τους στην εταιρεία courier. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσατε ως μέθοδο πληρωμής κάρτα ή paypal account θα πρέπει να αναγράψετε στο email σας τον αριθμό λογαριασμού (και προαιρετικά το IBAN) στον οποίο επιθυμείτε να γίνει η πλήρης επιστροφή των χρημάτων σας (προϊόντα + έξοδα αποστολής, αν υπάρχουν). Οι επιστροφές χρημάτων πραγματοποιούνται εντός 30 ημερών από την καταχώρηση της παραγγελίας.

 

Cookies
Ο παρών δικτυακός τόπος χρησιμοποιεί cookies για την αναγνώρισή των χρηστών του σε ορισμένες υπηρεσίες και σελίδες του. Cookie ονομάζεται ένα μικρό κομμάτι δεδομένων που αποστέλλεται στον διακομιστή των χρηστών (browser) από έναν web server και αποθηκεύεται στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή τους. Τα cookies δεν προσδιορίζουν τους χρήστες σε προσωπικό επίπεδο, δεν προκαλούν ζημιά στο σύστημά των χρηστών (computer) και δεν πλήττουν τη λειτουργικότητά του καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Τα cookies καθιστούν επίσης την πλοήγηση στο διαδίκτυο ευκολότερη για τους χρήστες, αποθηκεύοντας τις ρυθμίσεις τους. Οι χρήστες δύνανται να ρυθμίσουν τον διακομιστή τους (browser) κατά τέτοιο τρόπο ώστε, είτε να προειδοποιούνται για τη χρήση των cookies σε συγκεκριμένες υπηρεσίες του Δικτυακού Τόπου, είτε να απαγορεύουν την χρήση cookie. Σε περίπτωση που οι χρήστες δεν επιθυμούν την χρήση cookies για την αναγνώρισή τους, δεν θα μπορούν να έχουν περαιτέρω πρόσβαση στις υπηρεσίες του διαδικτυακού τόπου.